Doelgroep: voor wie?

Fase 1

Op dit moment is onze werking bestemd voor mensen met een beperking, die zelf kunnen stappen, voor mensen met autisme en mensen met psychische problemen.

Fase 2

In een volgende fase willen we personen met dementie ook opnemen in onze dagbesteding, voor zover zij nog mobiel zijn. Dit kan geïmplementeerd worden vanaf dat we een afgesloten tuin hebben (hopelijk 2021) en genoeg vrijwilligers hebben. 

Fase 3

Als laatste stap willen we onze werking uitbreiden naar rolstoelgebonden personen. Dit kan pas geïmplementeerd worden vanaf dat onze accommodatie hieraan is aangepast (aangepast sanitair, bredere gangpaden, etc, voorzien uiterlijk 2025)

Een gemengde doelgroep

We starten met mensen met lichte tot matige mentale handicap, autisme, psychische problemen, maar willen onze doelgroep op termijn uitbreiden naar een meer gemengde groep. Van zodra we over een gesloten tuin beschikken, met aangepaste gangpaden en een aangepast sanitair, willen we ook mensen met dementie, mensen met een zwaardere mentale en motorische beperking verder helpen. Dit zal in fases verlopen.
We gaan bewust voor een gemengde doelgroep omdat wij geloven dat deze een meerwaarde zal bieden en mooie ontmoetingen tot stand kan brengen. Wat is er leuker dan de demente bejaarde in zijn rolstoel te zien opfleuren door een beetje aandacht van de jonge knaap met autisme? Stel je voor dat de jonge knaap de rolstoel duwt en zo samen met de oude man door onze bloemen- en bessentuin wandelt… Samen genietend van de natuur en weg van alle prikkels, een babbeltje slaand over de “bloemetjes en de bijtjes”, misschien zelfs letterlijk… Ze plukken samen besjes… Utopie? Wij denken van niet en willen hiervoor gaan… 

Welzijn van lichaam en geest

We willen met onze werking bijdragen tot het verhogen van het psychisch en fysisch welzijn van onze cliënten.
Naast onze dagbesteding op tempo van de cliënt, die op zich al kan leiden tot een mentale boost, wordt er ook equitherapie aangeboden, waarbij mensen met de hulp van het paard kunnen werken aan problemen waarmee zij kampen in het dagdagelijkse leven.
Daarnaast wordt er ook hippotherapie aangeboden voor het verbeteren van mentale en motorische functies.
Op termijn willen we een kinesist aantrekken, die minimum 1 dag per week bij ons zijn kinepraktijk runt voor onze mensen en de hippotherapie voor zijn rekening neemt van rolstoelpatiënten, om zo zeer bewust te werken aan motorische versterking.
Tenslotte willen we ook een psycholoog aantrekken, die eveneens 1 keer per week praktijk doet bij ons, ter ondersteuning van mensen met psychische zorgen.
Op die manier willen we integraal werken met onze mensen, met als doel mee te werken aan een beter toekomstperspectief.

Dagbesteding

Bent u op zoek naar dagbesteding voor personen (ook minderjarigen, met een uitval op school!) met een beperking, autisme en/of psychische problemen? Dat kan!
Onze dagbesteding kost:
• Voor personen met een zorgbudget: € 50/dag
• Voor personen zonder een zorgbudget: € 30/dag
• Gratis met RTH-punten (rechtstreeks toegankelijke hulp)
Voor hulp bij het uitzoeken op welke manier de zorg kan gefinancierd worden, voor vragen over uw VAPH-dossier, voor juridische vragen, etc., kan u steeds terecht bij onze partner: Mobilant, die beschikt over expertise op al deze domeinen. Tel. Mobilant: 03 458 42 50

Bedrijfsbezoek

Wenst u kennis te maken met onze werking, meer info te verwerven en een rondleiding te krijgen? Boek dan zeker een begeleid bezoek!
Een bezoek kost:
a. Schoolbezoek (vanaf 20 kinderen): € 2/kind
b. Bedrijfsbezoek (vanaf 10 personen): € 10/persoon

Verjaardagsfeestje

Op zoek naar “eens wat anders” als verjaardagsfeestje voor uw kind? Boek dan zeker uw verjaardagsfeestje bij ons en steun hiermee ook het goede doel (vanaf 5 kinderen).
Wat mag u verwachten?
• Een begeleide rondleiding op onze zorgboerderij en de mogelijkheid om al onze dieren knuffelen.
• Pony-animatie (poetsen van de pony’s, een rondrit voor elk kind + ponyspelletjes op en naast de pony).
• Boerderijspelletjes.
• Keuze uit pannenkoeken en hotdogs als snack. 2 drankjes per kind inbegrepen.
Een verjaardagsfeestje kost: € 15/kind
Enkel op zaterdagnamiddag van 13.30u. tot 16.30u.
Boeken via tel.: 0472/41.38.33 of 0478/27.12.06

Belevingsdagen

Bent u op zoek naar een activiteit voor uw kind tijdens de vakantie?
In de herfst-, krokus- en paasvakantie organiseren wij op dinsdag en donderdag belevingsdagen voor kinderen van 4 tot 12 jaar (Maximum 10 kinderen).
Wat doen we op zo’n belevingsdag?:
• dieren voederen
• Stallen proper maken/ wei uitmesten
• Knuffelen met de dieren
• Pony’s poetsen
• Ponyrijden
• Ponyspelletjes
• Boerderijspelletjes
• Een kookactiviteit of knutselactiviteit met een link naar de boerderij
Kostprijs: € 30/ dag

Thuisverkoop van kruiden, eieren, …
Omwille van Corona enkel op afspraak: tel: 0472/41.38.33 of 0478/27.12.06

Hippo- en equitherapie

In samenwerking met Inka Services.

Hippotherapie: Inka Services biedt hippotherapie aan op locatie van de zorgboerderij. Hippotherapie is veel meer dan alleen aangepast paardrijden voor personen met een beperking. Door de driedimensionale beweging van het paard en door gerichte oefeningen, kan motoriek/ aandacht/ lichaamsbewustzijn, etc. getraind en verbeterd worden.

Equitherapie: Inka Services biedt equitherapie aan op locatie van de zorgboerderij. Personen met psychische problemen en/of moeilijkheden met sociaal contact, kunnen in equitherapie een alternatieve aanpak vinden om aan sociale vaardigheden, gedragspatronen, emotionele problemen, zelfvertrouwen, etc. te werken.
Een paard kan als medium dienen tussen therapeut en cliënt. Paarden voelen de werkelijke gevoelens van mensen aan en kunnen zo helpen emoties aan het licht brengen, die de persoon probeert weg te steken. Paarden spiegelen, ze reageren op lichaamstaal. Angst/ onzekerheid/ moeilijkheden met grenzen stellen/ blokkades,…, komen met de hulp van het paard aan het licht. Daarnaast resulteert deze therapie in het verbeteren van het zelfvertrouwen en leert de cliënt zich te ontspannen.

Meer info: tel: 0472/41.38.33

Ponykampen

In samenwerking met Inka Services
In de maanden juli en augustus organiseert Inka Services op locatie van de zorgboerderij telkens een week ponykamp voor kinderen met en zonder beperking, van 4 tot 12 jaar. Kinderen leren er al spelenderwijs (door middel van ponyspelletjes) omgaan met onze pony’s en leren – afhankelijk van de mogelijkheden van het kind – de basisbeginselen van het paardrijden.

Meer info: tel: 0472/41.38.33